عضو هیئت مدیره اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به واردات 920 میلیون دلار کالای اساسی از عراق، گفت: این واردات از محل پول های بلوکه شده ایران در عراق انجام شده است.
رئیس اتاق ایران در دیدار با کاردار جمهوری آرژانتین در تهران، شرایط را برای همکاری دو کشور در حوزههای کشاورزی، صنعت، استفاده از فناوریهای نوین در حوزه آب و کشتفرسرزمینی مهیا دانست و بر لزوم توسعه همکاریها تاکید کرد.
در نشست مجازی مشترک مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان بر تمایل ایران و پاکستان برای توسعه همکاریهای مشترک در حوزه بندری و حمل و نقل دریایی به ویژه راه اندازی خط کشتیرانی بین دو کشور تاکید شد.
یک تحلیلگر بازار سرمایه ضمن بررسی توافق یا عدم توافق سیاسی بر وضعیت اقتصاد کشور گفت: هرچند بازار سرمایه از کاهش نرخ ارز بعد از توافق ترس دارد اما به نظر من هنگامی که شرکتها بتوانند با نرخ پایینتری ابزار مورد نیاز خود را برای به روزرسانی دستگاه های تولیدی تهیه کنند، کیفیت و کمیت کالا ها و به تبع سودآوری آن ها افزایش خواهد داشت.
در نوزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای ایران و سلطنت عمان، دو طرف در زمینههای مختلف اقتصادی و بازرگانی، امضای نقشه راه همکاریهای اقتصادی و تجاری در حوزههای استاندارد، گمرک، حمل ونقل، بانکی، بهداشت و درمان، ورزش، آموزش و فرهنگ و توسعه گردشگری به توافقاتی دست یافتند.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به رایزنی اماراتیها برای سرمایهگذاری مشترک در ایران، گفت: توسعه روابط تجاری با ایران مورد تاکید اماراتیها است.
ایران برای پیوستن به کریدور اقتصادی ایران و چین، CPEC، ابراز علاقه کرد، اما سرمایهگذاری بالقوه عربستان در یک پالایشگاه نفت در گوادر ممکن است مانع از حضور ایران شود.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان حمل و نقل جادهای با اشاره به استفاده از گزینه عراق به جای ایران در مسیر ترانزیتی امارات و ترکیه گفت: نباید تصور کنیم، ایران مسیر اول و آخر و تنها گزینه رای انجام ترانزیت و حمل کالاست و قطعا در کریدورهای مجاور گزینههایی هم وجود دارد، اما مطرح کردن عراق چند دلیل داشت که مهمترین آن سیاسی است.
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان اظهار داشت: ازبکستانیها از چابهار بازدید کردهاند. پیوستن ازبکستان به این توافقنامه از لحاظ اقتصادی برای هر دو طرف سودمند بوده و یک اقدام برد-برد است.
کارشناس حمل و نقل دریایی گفت: تبدیل ایران به چهار راه ترانزیت منطقه، بیش از ایدهپردازی به هماهنگی، همکاری و اقدامات عملی برای کسب سهم موثر و پایدار از مبادلات منطقه ای و فرامنطقه ای نیاز دارد.
با بازگشت عربستان به مقاصد صادراتی ایران، حجم مبادلات تجاری دو جانبه افزایش چشمگیری خواهد یافت و به نظر می رسد که تجارت ایران، تحت تاثیر این از سرگیری احتمالی روابط قرار خواهد گرفت.
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوییس اظهار داشت: هر زمان که مالیات و حضور ارگانهای دولتی در تجارت بین دو کشور بیشتر شود، فرآیند تجارت آهسته میشود و هزینه تجارت نیز افزایش مییابد. با کاهش مالیات مسلما حجم تجارت نیز افزایش مییابد. از این جهت تصمیم مجلس خبر خوبی برای تجارت ایران و سوییس است.
درآمد ترکیه از بازیافت زباله ۶۰۰ میلیون دلار است و درآمد امریکا ۱۱۰ میلیارد دلار است این یعنی درآمد امریکا از بازیافت زباله ۹۱ برابر بیشتر از درآمد صادرات نفت ایران است.
درآمد ارزی ایران از محل فروش نفت چیزی در حدود ۳ تا ۴ میلیارد دلار به صورت سالانه است و این بدان معناست که فقط یک استان ترکیه، دو برابر درآمد نفتی ایران از محل گردشگری کسب درآمد کرده است!